Abborre i foliepaket

Abborre i foliepaket

Citron, salt, smör och hel (rensad) abborre blir smaskiga foliepaket. Det tar inte lång tid alls i glöden och när de väl är glada kan man enkelt plocka ut köttet.

Tillagning av nyfångad abborre

Tillagning av nyfångad abborre

Vid fångst av abborre så rekommenderar vi att man försöker rensa fisken så fort som möjligt. Sen kan fisken sparas i kyl tills tillagning. Här grillas abborren ”hel” (huvud, stjärt och inälvor borttaget) i ett foliepaket tillsammans med smör, vitlök och citron. Fisken serveras med grillad färskpotatis.

Visa hela inlägget
Tillagning av fångst

Tillagning av fångst

Grillade i foliepaket tillsammans med smör och sparris så blir fiskarna väldigt goda! Till detta serveras potatis, också de gjorda i foliepaket. Har man med sig aluminumfolie så kan man tillaga det mesta och får man ingen fisk så har man inte burit allt för mycket i onödan!

Visa hela inlägget
Fiske på Fulufjället del 2

Fiske på Fulufjället del 2

Runt Fulufjället finns vidsträckta skogar och mängder av sjöar. I norr ligger Idre- och Särna-området. Här krävs ett annat fiskekort och här fångar man huvudsakligen Gädda och Abborre.

Visa hela inlägget
Fisklös

Fisklös

Dubbla rekommendationer för bra abborre-fiske i sjön Fisklös gav inte napp! Vi tog svängen om närmsta matbutik och köpte en smörgås med fyra sorters fisk- och skaldjur på.

Visa hela inlägget
Kvällsfiske i Södra Kornsjön

Kvällsfiske i Södra Kornsjön

Med, för säsongen, nyinköpta drag och tafsar så begav sig vi på Turfiskaren iväg till Södra Kornsjön, i de norra delarna av Kynnefjäll, Dalsland. Vi testade ett par nya Crankbaits från Shimano. Det är vad vi på svenska kallar för Wobbler i stort sätt. De vi testade var korta och rätt så tjocka och, vad vi har hört, perfekta för abborre. Vi hade stundtals en väldigt lugn och passiv sjö framför oss…

Visa hela inlägget
Grilla fiskfångsten över öppen eld

Grilla fiskfångsten över öppen eld

När fisken är fångad och rensad så finns flera sätt att tillaga den på. Om du vill grilla över öppen eld så finns det några saker som kan vara klokt att tänka på. Om du har tid och möjlighet så kan det vara värt att lätt rimma fisken, liggandes någon timme i saltat vatten. Halster underlättar vid grillning men är inte ett krav. Tälj en pinne och trä på fisken. Skär några snitt i skinnet så att det…

Visa hela inlägget