Fiske för nybörjare

Fiske för nybörjare

Fiske har aldrig varit enklare att börja med. För att testa på fiske behövs två saker. Fiskeutrustning och rättighet att fiska. Vi har förstått, på många frågor, att många tror det är svårare än så här!

I havet och i Vänern och Vättern behövs inget fiskekort för att fiska. För vissa arter så gäller vissa datum för upplockande av fisken men om du inte ska ha matfiske så kan du släppa tillbaka all din fångst. I sjöar och andra vattensamlingar så behövs tillåtelse från ägare. Detta får man genom att köpa ett fiskekort. Nu förtiden är det väldigt lätt att hitta dessa. De flesta finns online som på t. ex. www.iFiske.se. Gula kortet är ett annat samlingskort för de som vill fiska i Göteborgsområdet:

https://www.fiskekort.se/fiskevardsomrade/gulakortet/

När det kommer till utrustningen så behövs inte dyra saker för att testa på om fiske är något för dig! Spana in vår butik, det har aldrig varit enklare att köpa prylar online. Spö, haspel/rulle, lina och drag är allt som behövs. Många av butikerna har färdiga kit som kan vara en bra idé att börja med.