Utforska det okända - Följ med på en fisketur i vildmarken!

Utforska det okända - Följ med på en fisketur i vildmarken!

Vad kan vara mer spännande än att ge sig ut på en fisketur i den trolska vildmarken? Att bryta sig loss från stadens trängsel, buller och larm och utforska det okända kan vara precis vad du behöver för att fylla på med energi och ladda batterierna.

När man ger sig ut på en fisketur i vildmarken är det viktigt att förbereda sig väl, både mentalt och fysiskt. Packa med dig tillräckligt med mat och dryck för att hålla dig energiserad under fisketuren och säkra dig mot kyla och andra väderförhållanden. Ta på dig bekväma kläder och skor som passar för aktiviteten.

En fisketur i vildmarken ger dig också möjlighet att uppleva naturen på ett annat sätt. Det är ett perfekt tillfälle att koppla av, reflektera och ta ett steg tillbaka från vardagens stress och press. Det kan också vara ett tillfälle att umgås med vänner eller familj och skapa minnen som varar för livet.

Men att ge sig ut på fisketur i vildmarken handlar inte bara om att koppla av och umgås. Det handlar också om att utmana sig själv och lära sig något nytt. Att lära sig fiska är en konst i sig och kan ta tid att bemästra. Men när du väl fångar din första fisk är det svårt att inte känna sig stolt och uppmuntrad att fortsätta lära sig mer.

Så vad väntar du på? Ta chansen att utmana dig själv, koppla av och utforska det okända genom att ge dig ut på fisketur i vildmarken. Det finns en hel värld där ute att upptäcka och det är bara du som sätter gränserna för hur mycket du vill utforska.

Vad säger du? Ska vi ta och ge oss ut på fisketur i vildmarken?

Öringpremiären 2024

Öringpremiären 2024

Välkommen till årets mest spännande händelse för fiskeentusiaster längs Västkusten – öringpremiären 2024! Den 1 april är det äntligen dags att återvända till våra älskade vatten och ge sig ut på jakt efter den vilda atlantöringen. Till dig som är redo att ta del av detta årliga äventyr, vill vi bjuda in dig att följa med Turfiskaren på ett spännande fiskeäventyr längs kusten. Vi kommer att dela me…

Visa hela inlägget
Att fiska i havet med vadare

Att fiska i havet med vadare

Att använda vadare under fiskeutflykter kan ge många fördelar och öppna upp nya möjligheter för fiskaren. Här är några skäl till varför många väljer att ta på sig dessa vattentäta plagg när de ger sig ut på vattnet: Tillgång till svåråtkomliga platser: Med vadare kan fiskaren nå platser som annars är svåra att nå från land. Genom att vada ut i vattnet får man tillgång till djupare områden, strömm…

Visa hela inlägget
Förberedelserna för havsfiske

Förberedelserna för havsfiske

Turfiskaren.se förbereder sig för tre intensiva fiskedagar på Bohuskusten. Saker att ta hänsyn till när man införskaffar sig utrustningen är vilken fisk man vill åt, var man ska fiska och hur man vill fiska. Denna turen så ville vi testa lite olika saker men det var helt klart öringen som var slutmålet.

Visa hela inlägget
Vad får man behålla och vad får man inte behålla?

Vad får man behålla och vad får man inte behålla?

Öringfiske är en populär aktivitet längs Västkusten, men för att bevara fiskbeståndet och naturen är det viktigt att fiska hållbart och följa lokala regler och bestämmelser. På Västkusten finns specifika regler för öringfiske som syftar till att skydda fisken och dess livsmiljö. Det kan inkludera begränsningar av fångststorlek, kvoter och specifika områden där fiske är förbjudet under vissa period…

Visa hela inlägget
När och var får man fiska?

När och var får man fiska?

Att fiska i havet ger en viss frihet. Både storleken och inget krav på fiskekort gör det lätt att fiska var och när man vill. Vad som däremot är viktigt att tänka på är om man tänkt behålla fisken. Många fiskar skyddas av datum och längdkrav. T ex. får man inte behålla havsöringar nu, efter 30e september. Var noga med att kolla de olika reglerna om du hade tänkt att behålla fisk!

Visa hela inlägget
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Ryggfiléer av torsk kan vara ganska svårt att fiska upp. Gratäng kanske inte är den smidigaste maträtten att fixa till ute i skogen. Däremot kan liknande kryddblandningar och tillbehör vara käckt att ha med sig ut. Skulle man i värsta fall inte få fisk så har man inte burit på allt för mycket i onödan!

Visa hela inlägget